Meget mere Mambeno! Prøv et par opskrifter her

Vegetarisk tikka masala med hvidløgsris

Vegetarisk tikka masala er en skøn indisk ret, hvor vi har tilsat snackpeber, squash og kikærter. Server din tikka masala med smagfulde hvidløgsris. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn 

  • 2 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  •  vilde ris
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 stk snackpeber
  • 0.5 stk squash
  • 1 dåse kikærter
  • 350 gram tikka masala sauce
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2.5 dl creme fraiche 9 %
  • 50 gram mandler
  •  olivenolie


Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint.

2. Varm en kasserolle op med lidt olivenolie og svits hvidløg og halvdelen af løgene. Tilsæt ris, vand og bouillon og kog risene som anvist på pakken.

3. Skyl snackpeberne og skær dem i tern. Varm en anden gryde op med lidt olivenolie og svits snackpeberne og resten af løgene.

4. Riv squashen på den grove side af et rivejern og skyl kikærterne. Tilføj tikka masala sauce, hakkede tomater, squash og kikærter. Lad retten simre i ca. 20 min.

5. Hak mandlerne groft.

6. Server den vegetariske tikka masala med dampende varme hvidløgsris og top med creme fraiche og mandler. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.  

Se original hos Mambeno

Max 15 min.: Nudler med lynstegt wokgrønt og spejlæg

Wok er en nem måde at lave lækker aftensmad med masser af grøntsager. Her har du en lyn-udgave med færdigsnittede grøntsager og spejlæg på toppen. 

Ingredienser

- 2 børn og 2 voksne

  • fuldkornsnudler
  • 700 gram frisk wokblanding
  • 6 spsk østerssauce
  • 3 spsk soya
  • 4 stk æg
  • 45 gram cashewnødder
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber


Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

2. Varm en wok eller dyb pande op med olivenolie og lynsteg wokblandingen. Tilføj østerssauce og soya.

3. Varm en pande op med olivenolie og slå æggene ud. Krydr æggene med salt og peber og steg dem til spejlæg.

4. Vend nudlerne sammen med grøntsagerne og smag til med salt og peber.

5. Server nudler vendt med lynstegte grøntsager og top med spejlæg og cashewnødder. Velbekomme!

Tip  

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn drysse cashewnødder på toppen og så kan de jo dække bord. Ekstra smag: Top med frisk chili og koriander.

Se original hos Mambeno

Linsesuppe med frisk spinat og gratineret toastbrød

- Hertil creme fraiche

Her har du en virkelig lækker og velsmagende vegetarsuppe med røde linser, hakkede tomater og kokosmælk. Serverer hele herligheden med creme fraiche på toppen og gratineret toastbrød på siden. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 spsk karry
  • 0.5 spsk stødt koriander
  • 0.5 spsk spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl kokosmælk
  • 5 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 200 gram røde linser
  • 4 skive fuldkornstoastbrød
  • 60 gram revet ost
  • 75 gram spæde spinatblade
  • 2.5 dl creme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir


Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, koriander og spidskommen. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Skyl linserne og tilsæt dem suppen. Lad suppen simre i ca. 20 min.

3. Fordel toastbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Bag brødene i ovnen i ca. 10 min.

4. Imens brødene bages i ovnen: Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Skyl spinaten og vend den i suppen.

5. Server linsesuppen med creme fraiche på toppen og gratineret toastbrød på siden. Velbekomme!


Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle spinaten og komme creme fraichen op i en lille skål. Ekstra smag: Smag suppen til med citronsaft.

Se original hos Mambeno

Max 15 min.: Lynstegt grønt med rød karry og rejer

- Hertil fuldkornsnudler

Her har du en virkelig simpel og lækker omgang aftensmad, toppet med rejer! Alt i en gryde eller wok - lige med undtagelse af nudlerne, som koges for sig. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  • 500 gram fuldkornsnudler
  • 400 gram frossen wokmix
  • 3 dl vand
  • 2 spsk maizena
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 150 gram bønnespirer
  • 200 gram frosne rejer
  • 1 stk citron
  • 1 potte frisk basilikum
  •  soya
  •  olivenolie


Fremgangsmåde

1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.

2. Steg de frosne grøntsager med lidt olivenolie i en gryde eller wok. Bland vand og maizena sammen i en skål og tilsæt det forsigtigt til retten under omrøring. Tilsæt smuldret bouillon.

3. Skyl bønnespirerne. Tilsæt bønnespirer og rejer og lad retten simre under låg i ca. 5 min. Smag til med citronsaft og soya.

4. Server retten i skåle og top med hakket basilikum. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Aftensmaden er nem i dag, så lad dine børn dække et fint bord. Ekstra smag: Drys med friskhakket chili eller tørrede chiliflager.

Se original hos Mambeno

Max 15 min.: Tortellini med ærtesauce, bacon og blomkål

Fyldte tortellini er super nem aftensmad og smager virkelig godt. Her er en anderledes udgave med en nem sauce med ærter, timian og madlavningsfløde. Servér tortellinierne med bacon på toppen og blomkål i buketter. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  • 150 gram bacon i skiver
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 gram frosne ærter
  • 2 dl vand
  • 1.25 dl madlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsk tørret timian
  • 1 terning hønsebouillon
  • 500 gram tortellini
  • 0.5 stk blomkål
  • 0.5 stk citron
  •  salt
  •  peber
  • olivenolie 
  • bagepapir


Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Sæt vand over til tortellinierne.

2. Læg baconskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde.

3. Skær løg og hvidløg i grove tern og steg dem i olie til løgene er blanke. Tilsæt de frosne ærter, vand, madlavningsfløde, timian og smuldret hønsebouillon.

4. Lad saucen koge i 5-7 minutter, mens du koger tortellinierne efter anvisningen på pakken.

5. Knæk imens blomkålen i små buketter til gnavergrønt.

6. Blend saucen med en stavblender - pas på det ikke sprøjter. Smag saucen til med salt, citronsaft og peber.

7. Server tortellinierne sammmen med ærtesauce, bacon på toppen og blomkål som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække blomkålen til buketter. De kan også smage saucen til. Og så kan de altid være med til at dække bord.

Se original hos Mambeno

Max 15 min.: Grøntsager og kikærter i peanutsauce

- Hertil couscous

En hurtig og lækker vegetarisk ret med kikærter, grøntsager og en peanutsauce med hakkede tomater, kokosmælk og peanutbutter. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  •  couscous
  • 1 stk snackpeber
  • 1 stk løg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl kokosmælk
  • 2 spsk peanutbutter
  • 0.5 dl vand
  • 1 spsk maizena
  • 1 dåse kikærter
  • 50 gram friske spinatblade
  • 100 gram peanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber


Fremgangsmåde

1. Kog couscousen efter anvisningen på pakken.

2. Skyl snackpeberen og pil skrællen af løget og skær løget i små tern. Varm en gryde op med olivenolie og svits peberfrugt og løg. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og peanutbutter.

3. Rør vand og Maizena sammen og tilsæt det under omrøring.

4. Kom kikærterne i en si og skyl dem. Tilsæt kikærter og spinat og lad retten simre i ca. fem min. Smag til med salt og peber.

5. Server den dampende varme couscous med lækker peanutsauce med grøntsager og kikærter og top med peanuts. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn dække et fint bord. Ekstra smag: Friske koriander.

Se original hos Mambeno

Chili con carne med auberginer, ris og tortillas - til to dage. Dag 1.

Chili con carne smager mega godt og har masser af smag fra spidskommen og tørrede koriander. Servér retten med ris, creme fraiche og tortillachips. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af ris og kød til dagen efter. 

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  • vilde ris
  • 2 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk aubergine
  • 300 gram gulerødder
  • 1 stk squash
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1.5 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 0.25 spsk stødt kanel
  • 70 gram tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 2 dåse kidneybønner
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 dl creme fraiche 9 %
  • 100 gram tortillachips
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  tørret chili


Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl auberginen og skær den i små tern. Skræl gulerødderne og skyl squashen. Riv begge dele på den fine side af et rivejern.

3. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en stor gryde, til det er brunet af. Tilsæt auberginer, gulerødder og squash og steg videre til det er faldet lidt sammen.

4. Tilsæt kødet og svits til det har taget farve. Tilsæt spidskommen, tørrede koriander og kanel og steg videre et par minutter, til kødet er brunet godt af.

5. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, vand, drænede kidneybønner og bouillonterning. Skru ned for varmen og lad con carnen simre i 10 min. - gerne mere, hvis du har tid.

6. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere spidskommen. Server med ris, tortillachips, cremefraiche og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødder og rive dem på rivejernet. De kan også skære auberginen i tern.

Se original hos Mambeno

Tortillawraps med chili con carne, ris og grøntsager. Dag 2.

Chili con carne i tortillawraps med ris, grøntsager og dressing smager super godt, og så er retten ekstra nem at lave, da du blot skal varme resterne fra i går og skære grøntsager. God fornøjelse!

Ingredienser

- 2 voksne og 2 børn

  •  rester fra chili con carne
  •  kolde kogte ris
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2 stk tomater
  •  salat efter eget valg
  • 2 dl creme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 6 stk fuldkornstortillas
  •  salt
  •  peber


Fremgangsmåde

1. Opvarm chili con carnen i en gryde eller i mikroovnen. Varm risene fra i går godt igennem.

2. Skyl og rens grøntsagerne og skær dem i mundrette bidder. Kom grøntsager i små skåle.

3. Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

4. Varm tortillaerne på en pande eller i mikroovnen og lad hele familien sammensætte deres egen yndlingstortilla med ris, chili con carne, grøntsager og dressing.

5. Så må der gabes - velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skære peberfrugterne og agurkerne i mindre stykker.

Se original hos Mambeno